Κάθε βράδυ είμαστε μόνο εμείς και τα ταξίδια του νου μας. Η σκέψη τρέχει στα πάντα χωρίς όρια.


Προβλήματα, χαρές, στεναχώριες, πάθη και επιθυμίες πρωταγωνιστούν στο κεφάλι μας. Εικόνες του παρελθόντος, καθώς και σενάρια του μέλλοντος πάνε κι έρχονται.
Κάπως έτσι, λίγο ή πολύ, όλοι χάνουμε τον ύπνο μας αρκετές φορές. Όλοι ψάχνουμε τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερα και τι θα κάνουμε για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σώμα χαλαρό, ενώ ο εγκέφαλός μας τρέχει μη αφήνοντάς μας περιθώριο να αμυνθούμε κατά τον σκέψεών μας. Αναπόφευκτες σκέψεις που προκαλούν χαρά, άγχος ή και δάκρυα. Είναι η στιγμή που ξεφεύγεις για λίγο από την ρουτίνα σου, μακριά από όλα και από όλους και τότε το νευρικό σου σύστημα κάνει αυτό που είναι φτιαγμένο να κάνει. Να βρει λίγο χρόνο να τα τοποθετήσει όλα σε τάξη.


Στην κοινωνία αυτή που ζούμε και που όλα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, είναι η μόνη στιγμή που αφήνεσαι για λίγο.
Έχουμε ανάγκη από λίγη χαλάρωση, λίγη πραγματική και ουσιαστική επαφή με τον εαυτό μας. Να βρούμε το είναι μας, να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε το βράδυ δίχως έννοιες.
Βάλε τον εαυτό σου προτεραιότητα, πάνω από όλα και από όλους. Μη σε αφήνεις σε δεύτερη μοίρα. Δώσε χρόνο σε εσένα παραμερίζοντας για λίγο τους ρυθμούς που μας επιβάλλει η κοινωνία.


Φρόντισε το είναι σου πριν ο νους πάρει τα ηνία το χάραμα και μείνεις μόνος με τις σκέψεις βασανίζοντάς σε, μη βρίσκοντας λύσεις.

Μαρίνα Μπάμπη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s