Ανθρωπιά… Μια λέξη, χιλιάδες έννοιες. Ανθρωπιά είναι ο τρόπος που επιλέγεις ο ίδιος να ζήσεις τη ζωή προσφέροντας σε όσους έχουν ανάγκη τη βοήθειά σου. Η καλοσύνη, η αγάπη και η χαρά που δίνεις στους γύρω σου…

Πρόσφατα συνάντησα μια πολύτεκνη οικογένεια όπου η μητέρα ήταν κωφάλαλη και όλη η οικογένεια, ακόμη και το πιο μικρό παιδάκι τους, γύρω στα οκτώ, επικοινωνούσαν μαζί της μέσω της νοηματικής. Ανθρωπιά είναι να μάθεις να αγαπάς τους άλλους για την ψυχή τους, ακόμη και αν οι δυσκολίες της ζωής είναι εκεί. Παρατήρησα λοιπόν, έναν σύζυγο – πατέρα, ο οποίος έμαθε τη νοηματική για τη γυναίκα του, τα παιδάκια που έμαθαν να επικοινωνούν με τη μητέρα τους μέσω της νοηματικής και μια μητέρα ευτυχισμένη! Αυτά είναι τα μικρά πράγματα της ζωής που δίνουν ευτυχία σε πολλούς. Μια ευτυχισμένη οικογένεια νικώντας τα εμπόδια της ζωής και γράφοντας οι ίδιοι την ιστορία τους. Άνθρωποι που νοιάζονται για την ψυχή του άλλου. Τόσο μικρές αυτονόητες πράξεις που για άλλους φαντάζουν βουνό και για άλλους ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά με τον άνθρωπο δίπλα τους.

Αυτό είναι ανθρωπιά! Να κάνεις τα πάντα για το συνάνθρωπό σου μη υπολογίζοντας τίποτα άλλο πέρα από την προσφορά. Να βλέπεις μόνο την ψυχή του και να προσπαθείς να δώσεις λίγη απ τη δική σου.

Μαρίνα Μπάμπη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s