Ήταν μια ηλιόλουστη μέρα του καλοκαιριού, η τελευταία του Ιουλίου όταν τελείωσα τα καλοκαιρινά μαθήματα κι είχα αποφασίσει ότι μετά θα κάνω μια βόλτα μόνη μου, να χαλαρώσω, να επιβραβεύσω τον εαυτό μου με τον τρόπο μου.

Περπατώντας λοιπόν στα στενά της Κορίνθου, ήρεμη πια, χωρίς να βιάζομαι, κατάλαβα ότι έχω ζήσει τόσες όμορφες στιγμές που χάνονται μέσα στο άγχος και στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Αποτέλεσμα; Να μένουν πίσω και να ξεχνιούνται.

Στρέφω το βλέμμα μου προς το δικαστικό μέγαρο και χαμογελάω νοσταλγικά. Πόσες φορές έχουμε κάτσει στα σκαλιά με τα κορίτσια, έχουμε μιλήσει, έχουμε κλάψει για χαζούς λόγους, έχουμε μοιραστεί ανασφάλειες, προβλήματα, έχουμε γελάσει ή ακόμα και εξομολογηθεί η μία στην άλλη καλά κρυμμένα μυστικά. Τώρα βλέπω να κάθεται μια παρέα παιδιών να κάθεται και να συζητάει γελώντας, ακούγοντας μουσική από ένα μικρό ηχείο.

Συνεχίζοντας βλέπω λίγο πιο κάτω την αγαπημένη μας καφετέρια. Γελάω σκεπτόμενη όλες τις φορές που κάποια από εμάς θα έριχνε κάτω ένα πιρούνι, ένα κουτάλι, ή θα έχυνε λίγο νερό. Μετά θα κοιτούσαμε τον σερβιτόρο απολογητικά κι εκείνος θα ερχόταν ξανά με ένα καθαρό πιρούνι, αφού μας είχε μάθει πλέον. Περνώντας βλέπω πολλές παρέες μικρών παιδιών να γελάνε πάνω από τα ποτήρια και τα πιάτα.

Προχωρώντας βλέπω μια άλλη παρέα παιδιών να κάθεται σε μια μικρή στοά που κάποτε ονομάζαμε δικιά μας. Όπου και να κοιτάξω θα δω αναμνήσεις μας, που τώρα φιλοξενούν άλλες παρέες. Μέρη που κάποτε ονομάζαμε «στέκια μας» τώρα έχουν ξεχαστεί.

Κι έτσι, σιγά σιγά, συνειδητοποιώ ότι μεγαλώνω. Ακούγοντας τα γέλια των μικρών παιδιών, τις φωνές των εφήβων ενώ εγώ επιστρέφω από το φροντιστήριο, παλεύοντας για μια ζωή μακριά από όλα αυτά τα μέρη που αγαπώ.

Και καταλαβαίνω ότι δε θα μου λείψει η πόλη μου, αλλά οι αναμνήσεις που έχω δημιουργήσει στα στενά της με τα άτομα που αγαπάω.

NinaS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s