Τώρα τελευταία αλλάζει το βλέμμα μου όταν συναντάω ανθρώπους. Μουδιάζει, γίνεται εχθρικό και πλέον του λείπει η συμπόνια.

Άλλαξα, σκλήρυνα, έκανα άπειρα εσωτερικά ταξίδια, μέχρι να φτάσω σε αυτό το σημείο. Πολλές φορές με χαρακτήρισαν τρελή και όχι μόνο, όταν είχα όραμα να αλλάξω τον κόσμο. Προσπαθούσα να τους πείσω για τα λάθη τους, μα δεν είχαν καμιά διάθεση να ακούσουν, μόνο μου ασκούσαν κριτική. Ας είναι, δεν πειράζει ήταν η στιγμή που είχα ανάγκη.

Απεγκλωβίστηκα από αυτούς τους ανθρώπους, σταμάτησα να δίνω απαντήσεις στα ερωτήματα τους για τη συμπεριφορά μου και τις πράξεις μου. Άλλωστε, δεν είχε πλέον κανένα νόημα να το κάνω. Και στις δυο πλευρές ήταν εμφανέστατη η αλλαγή.

Και τώρα οι ερωτήσεις έγιναν άπειρες και οι απαντήσεις μηδενικές. Είχα βαρεθεί να μιλάω προτίμησα το μεγάλο όπλο του ανθρώπου, την σιωπή. Συνειδητοποίησα γρήγορα ότι αυτό το παιχνίδι πλέον, να ερωτούν και να μην απαντώ, δεν τους ιντριγκάρει, αλλά τους θυμώνει, για τον απλούστατο λόγο ότι δε γίνεται το δικό τους.

Πεισματικές συμπεριφορές που θυμίζουν μικρά παιδιά. Πλέον δεν χρειαζόταν να μιλήσω για κανέναν. Οι διαφορετικοί μας κόσμοι είχαν ξεκαθαριστεί και όλες αυτές οι προσπάθειές τους να με εντάξουν εκεί δεν είχαν πιάσει τόπο. Δεν ασφυκτιούσα πλέον, μπορούσα να ανασάνω
ελεύθερη χωρίς να είμαι υποχρεωμένη να απαντάω. Χάρισα τις στιγμές μου εκεί που ήθελα και δεν ήμουν πλέον απελπισμένη που δεν ακολουθούσαν τον δικό μου κόσμο.

Είναι λογικό, δεν αντέχουν όλοι τον κόσμο της διαφάνειας, της αγάπης και της ειλικρίνειας. Συναντάς δυσκολίες μέχρι να ενταχθείς σε αυτόν, πολλές φορές απογοητεύεσαι. Αλλά η ουσία είναι ότι είσαι διάφανος και ξεκάθαρος. Είσαι ο εαυτός σου, δε χρειάζεται να προσποιηθείς ρόλους που δε θα καταφέρεις να ανταποκριθείς. Αυτός ο δικός τους κόσμος δε σου δίνει περιθώρια να πετάξεις ψηλά, μόνο να κοιτάς αφ’ υψηλού. Και αυτό είναι μεγάλη διαφορά, χαοτική που δεν μπορείς να μηδενίσεις αυτήν την απόσταση ό,τι και να κάνεις.

Διαφορές των κόσμων.
Διαφορετικοί άνθρωποι.
Διαφορετικά μυαλά.
Διαφορές των ανθρώπων.

Μαρύσα Παππά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s