Μην φεύγεις από τους ανθρώπους σου. Μην απομακρύνεσαι από δίπλα τους. Δεν χρειάζεται να εναλλάσσεσαι για να δείξεις ότι κάποιος είσαι. Αυτό που παρουσιάζεις το σκληρό και ταυτόχρονα εύθραυστο κόβει κάθε είδους επικοινωνία και τρομάζει. Στην ουσία δεν βοηθάει κανένα. Αντίθετα μουδιάζει τις ψυχές και μετά τις βάζει φωτιά και τις καίει. Τις κομματιάζει αυτή η εναλλαγή συμπεριφοράς.

Η ψυχή θέλει ασφάλεια και ηρεμία. Θα πρέπει να μάθεις να μοιράζεσαι. Είτε είναι χαρές, είτε στεναχώριες, είτε αγάπη, είτε πόνος. Μα μάθε να τα μοιράζεσαι όλα -ό,τι διαιρείται και έχει θετικό παρονομαστή, πάντα πολλαπλασιάζεται, ενώ ό,τι έχει αρνητικό μικραίνει και εξαφανίζεται.

Να μάθεις να κάνεις αισθητή την παρουσία σου όταν ο άλλος σε έχει ανάγκη και να μην φοβάσαι να σπαταλήσεις γραμμάρια από την δύναμη και την ενέργειά σου. Να μπορείς να συμμετέχεις στων άλλων τις ήττες και τις νίκες, να πανηγυρίζεις μαζί τους ή να στεναχωριέσαι στο πλάι τους. Μα να τα κάνεις όλα αυτά, ψάχνοντας την ουσία την ύπαρξης σου και αυτού εδώ του κόσμου.

Να σταματήσεις να λειτουργείς εγωιστικά και να μην κάνεις αλισβερίσι, τι θα δώσεις τι θα πάρεις. Να δίνεις χωρίς να περιμένεις να πάρεις. Να κάνεις τους άλλους να νιώθουν ασφάλεια δίπλα σου και να ξημερώσει εκείνη η ημέρα που θα είσαι το στήριγμα και το αποκούμπι τους. Να σε χαρακτηρίζουν βράχο δίπλα τους. Να αποπνέεις την ασφάλεια στις ιστορίες των ανθρώπων. Να μη σε νιώθουν μπερδεμένο άνθρωπο, να μπορούν να σε εμπιστευτούν και πίστεψέ με είναι ευλογία μεγάλη αυτή.

Να διαψεύδεις στατιστικές και να σπας κανόνες, να είσαι το κάτι διαφορετικό στις ζωές των ανθρώπων να μην είσαι μια από τα ίδια. Να αγκαλιάζεις όποιον είναι ευάλωτος και η προσωπικότητά σου να έχει εκτόπισμα. Να μην φοβάσαι τις συνέπειες και να ρίχνεσαι σε ξένες μάχες αν χρειαστεί. Να είσαι προασπιστής τους δικαίου και να μη φιλιώνεις με το άδικο ποτέ. Να στέκεσαι δίπλα στους αδύναμους και να αποχωρείς γενναία όταν η αποστολή σου έχει τελειώσει. Να μάθεις να είσαι γενναίος και γενναιόδωρος άνθρωπος.

Mαρύσα Παππά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s