Έρωτας. Όπως το φαντάζεται κανείς. Μπορεί να είναι οι ωραίες μυρωδιές που μπαίνουν απ’ τα ρουθούνια και πλημμυρίζουν το μέσα σου! Ξέρετε ποιες μυρωδιές λέω. Αυτές που δημιουργούν τα ανθισμένα λουλούδια, ντυμένα με ζωηρά χρώματα. Αυτά τα λουλούδια που αποτελούν τη λεπτομέρεια σ’ έναν πίνακα ζωγραφικής που απεικονίζει την άνοιξη. Με το φωτεινό λαχανί για το φύλλωμα των δέντρων, και αυτό το ανοιχτό γαλάζιο για τον ουρανό, που δε φιλοξενεί σύννεφα. Προτιμάει να παρακολουθήσει μόνος του τη συναυλία που δίνουν τα πουλιά.

 Ίσως να είναι αυτή η καυτή ηλιαχτίδα που σου καίει το πρόσωπο, ενώ είσαι ξαπλωμένη μπροστά απ’ τη θάλασσα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Κι όμως, εσύ, δεν ενόχλησε! Θέλεις να κρατήσεις τα μάτια σου κλειστά και να ακούσεις τον ήχο που κάνουν τα κύματα. Υπέροχος ήχος. Υπέροχο το γεγονός ότι η φύση μπορεί να δημιουργεί μουσική, δίχως μουσικά όργανα, δίχως λόγια.

 Θα μπορούσε να είναι τα φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα το φθινόπωρο και ακουμπάνε τη Γη. Τόσο απαλά, σαν χάδι. Μπορεί και σαν δάκρυ, που κυλάει απ’ τα μάτια μιας κοπέλας που ερωτεύτηκε και πληγώθηκε, διασχίζει τα μάγουλά της και ύστερα πέφτει καθώς φτάνει στην άκρη του σαγονιού της. Επειδή δεν υπάρχει ανιδιοτελής αγάπη. Παρά μόνο στα μυθιστορήματα και τις ταινίες όπου ο συγγραφέας, ή σεναριογράφος, έχει πιθανώς απογοητευτεί που δεν πήρε ότι έδωσε. Αυτή είναι και η αιτία που γράφει τέτοιες ιστορίες. Μπορεί να είναι επίσης το άκουσμα της βροχής ή ακόμα και η μυρωδιά της υγρασίας.

 Έρωτας ίσως να είναι το ψυχρό κλίμα που σε κάνει να θέλεις να μείνεις απλά τυλιγμένη με την κουβέρτα σου, στον καναπέ σου, με κλειστή τηλεόραση, ακούγοντας τον ήχο της φωτιάς που έρχεται από το αναμμένο τζάκι, διαβάζοντας κάποιο ενδιαφέρον βιβλίο ή περιοδικό. Και όταν κοιτάζεις από το παράθυρό σου το μουντό ουρανό ή το χιονισμένο τοπίο, ταξιδεύεις με τη φαντασία σου στον κόσμο της Νάρνια.

 Μα πως θα μπορούσαν όλα αυτά να είναι έρωτας αν δεν μπορείς να τα ζήσεις με κάποιον που είσαι ερωτευμένη; Δύσκολο πράγμα ο έρωτας. Περίπλοκη αντίδραση του οργανισμού. Αλλά, τι μπορείς να κάνεις;

Όλγα Σπανού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s