Άντρας με κοιλίτσα είναι σαν γλυκιά καραμελίτσα.

Ενώ η γυναίκα με κοιλίτσα είναι σαν… Βασικά όχι σαν. Χοντρή σκέτο. Για το ράφι και για άλλα έπιπλα οικιακής χρήσεως. Η κοινωνία (όπως τουλάχιστον εκφράζεται μέσα από τα social media) υποστηρίζει το body positivity και αποδέχεται τα plus size σώματα όταν όμως αυτά αποτελούνται από λεπτή μέση και μεγάλους γλουτούς, αλλά όχι το αντίθετο, δηλαδή αδύνατα πόδια και κοιλίτσα… καραμελίτσα.

Μα πώς είσαι έτσι πετσί και κόκκαλο. Φάε κάτι.

Και μετά κόβεσαι απανωτά σε μαθήματα της σχολής, πεθαίνει ο σκύλος σου, δυσκολεύεσαι να βρεις φίλους στο Πανεπιστήμιο και στο καπάκι σε χωρίζει η σχέση σου την προτεραία της εξεταστικής. Έτσι, τρως πολλά παραπάνω από κάτι και τότε έρχεται το «Μα πώς πάχυνες έτσι; Πρέπει να αδυνατίσεις». Και εκεί αναρωτιέσαι πόσο ξέγνοιαστος πρέπει να είναι κάποιος από προβλήματα, ώστε το μεγαλύτερο του μέλημα να είναι το δικό σου κοιλιακό λίπος.

Οι γυναίκες είστε στην κουζίνα και όμως οι καλύτεροι σεφ του κόσμου είναι άντρες.

Καταρχήν, αν πιστεύεις ακόμη ότι οι γυναίκες βρίσκονται ΜΟΝΟ στην κουζίνα ή ότι η κουζίνα είναι κατεξοχήν γυναικείος τομέας, στερείσαι κοινωνικής ενημερότητας και βρίσκεσαι κάμποσα χρόνια πίσω πνευματικά. Αλλά αν θέλεις να επιχειρηματολογήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, υπό το ίδιο πρίσμα, οι ποινικές επιστήμες είναι ένας ανδροκρατούμενος τομέας και όμως κάποιοι από τους σπουδαιότερους εγκληματολόγους και ποινικολόγους του κόσμου είναι γυναίκες. Δικαστικές εκπομπές όπως το “Hours to Kill” και “It takes a killer” θα επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό αυτό. Αντίστοιχα, οι χειρωνακτικές εργασίες θεωρούνται «αντρική υπόθεση», πολλές είναι όμως οι γυναίκες εργολάβοι, ειδικευμένες σε κατασκευές και επισκευές. Προς επιβεβαίωση, σού προτείνω να παρακολουθήσεις το “Flea Market Flip” και το “Rehab Addict” με τη Nicole Curtis.

Πότε θα μου φτιάξεις παστίτσιο ή κεφτεδάκια από τα χεράκια σου;

Εδώ βλέπουμε μια ατάκα μετεξέλιξης του ελληνικού «γύπινγκ», στις απαρχές του οποίου βρίσκεται το «Ζαχαροπλάστης ήταν ο πατέρας σου»; «Συγγνώμη, αλλά καλέσατε λάθος αριθμό. Εδώ που πήρατε δεν είναι υπηρεσία catering και μαγειρικής».

Σπουδάζεις νομική ε; Θέλεις να μου δώσεις το όνομα και το τηλεφωνάκι σου μήπως σε χρειαστώ μελλοντικά;

Όχι, γιατί εγώ ειδικεύομαι στο αστικό δίκαιο, όχι στο ποινικό και δει στο εγκληματικό flirting στο οποίο εσύ χρήζεις βοήθειας. 

Μαρία-Θεοδώρα Παπά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s