Αυτό το πολύ τυπικό «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» σας το έχουν πει κι εσάς ε;

Δυστυχώς αυτό είπα κι εγώ την πρώτη μέρα αυτού του… αλλοπρόσαλλου έτους, κι ευγενική ήμουν με το χαρακτηρισμό.

Είπα λοιπόν κι εγώ λοιπόν αυτήν την κλασσική ατάκα που την ακούς από τα στόματα των παιδιών του δημοτικού μέχρι των γιαγιάδων στο χωριό που κάθονται στη γωνία και κουτσομπολεύουν όποιον περάσει. Και αποφάσισε όχι μόνο η μέρα, αλλά κι ολόκληρο το έτος να πάει, ας μου επιτραπεί η έκφραση, κατά διαόλου.

Σαν ψυχαναγκαστική κι εγώ, περίμενα πως και πως το έτος που οι σελίδες των τετραδίων πάνω αριστερά θα γράφουν 2020 κι όχι 2019, γιατί το εννιά μου κατέστρεφε τους προηγούμενους καλοσχηματισμένους αριθμούς μου. Που να ήξερα τότε, όταν αδημονούσα να φύγει το προηγούμενο έτος τι μας περίμενε παγκοσμίως.

Σεισμοί, καταποντισμοί, κορονοϊοί, χίλια δυό προσωπικά ζητήματα. Κι ακόμα είναι Ιούνιος. Θα έπρεπε όποιος επιβιώνει κάθε μήνα να παίρνει έπαθλο γιατί καταντήσαμε χειρότερα από το Survivor. Εκεί τουλάχιστον δεν έρχονταν σε επαφή με άλλο κόσμο, ούτε κορονοϊό θα μπορούσαν να κολλήσουν, ούτε τίποτα.

Μήπως όμως τελικά τα θέλουμε και τα παθαίνουμε; Και μήπως, αυτή η χρονιά που όλοι ανυπομονούμε να φύγει, ήρθε για να αφήσει πίσω της ιστορία; Να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, πιο ώριμους. Να πατήσουμε γερά στα πόδια μας και να εκφράσουμε δυνατά την άποψη μας.

Και ποιος ξέρει, ίσως αυτή η άποψη να εμπνεύσει τόσους ανθρώπους, που να διδάσκεται στο μάθημα Ιστορίας σε διακόσια χρόνια από τώρα.

Νομίζω πάντως ότι δε φταίει ο ανάδρομος Ερμής στο φεγγάρι της Αφροδίτης.

Είναι δίσεκτο. Κι ήρθε για να μείνει.

NinaS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s