Ο χρόνος, σκληρός, αμείλικτος, παγωμένος, χωρίς να υπολογίζει αισθήματα κι ανθρώπους. Δεν κοιτάζει κανέναν στο πέρασμα του, δεν είσαι τίποτα μπροστά του, τίποτα που να φαντάζει ξεχωριστό, είσαι ένα με τη μάζα. Περνάει τόσο γρήγορα που ουσιαστικά είναι όποιος προλάβει. Μα εσύ δεν πρόλαβες, ούτε κι εγώ. Δεν πρόλαβα, μάτια μου, να σου πω όλα όσα ήθελα, όλα όσα έχω στην καρδιά μου, όσα κρύβω στην ψυχή μου, με παρέσυρε ο χρόνος σαν ορμητικό ποτάμι και τώρα σε βλέπω να χάνεσαι. Απομακρύνομαι, με παίρνει μακριά, σου φωνάζω, μ’ ακούς; Ουρλιάζω τ’ όνομα σου, όσο πιο δυνατά μπορώ, μα εσύ δε γυρίζεις πια. Οι δυνάμεις μου τελειώνουν, με πνίγει ο χρόνος. Σαν χείμαρρος οι στιγμές που είμαι μακριά σου, με παρασέρνουν και φτάνω στο βυθό του. Μακάρι να ήσουν εκεί, να με σώσεις από τους φόβους και τους δαίμονες μου. Μακάρι να σε έβλεπα να μου απλώνεις το χέρι, μα εσύ δε μ’ ακούς πια, Φωνάζω κι είναι σαν να μη βγαίνει η φωνή μου.

Και τώρα; Δύο άνθρωποι σε διαφορετικούς χωροχρόνους, που ο ένας έχει ριζώσει στο μυαλό του άλλου. Λέξεις ανείπωτες, αισθήματα που δε θα εκδηλωθούν ποτέ, μ’ ένα «πρέπει», να κυριεύει το μυαλό μας. Μία διαρκής μάχη μεταξύ μας. Μία μάχη πάθους. Μία μάχη, σαν αυτές που θέλεις να καταστρέψεις τα πάντα, να μην αφήσεις τίποτα ζωντανό, μα εάν μπορούσες να το κάνεις, θα πετούσες το όπλο που θα κατέστρεφε τον έρωτα σου, γιατί απλά δεν έχεις την δύναμη να το κάνεις.

Ο χρόνος πέρασε, μας ποδοπάτησε, μας έπνιξε, δεν τον νικήσαμε. Λένε, όμως, πως είναι ο καλύτερος γιατρός. Εγώ γιατί πονάω ακόμα μάτια μου; Γιατί η καρδιά μου ακόμη αιμορραγεί; Εάν θα μπορούσα να παρομοιάσω αυτά που νιώθω, θα ήταν σαν ανοιχτή πληγή, που την στιγμή που πάει να κλείσει έρχεσαι και τραβάς τους επιδέσμους. Είναι τόσο δύσκολο να φύγω μακριά. Είναι σαν μια αόρατη αλυσίδα, να έχει δεμένο το μυαλό μου μαζί σου. Δεν αντέχω άλλο όμως, πονάω, αιμορραγώ. Βοήθησε με, χρόνε, σε παρακαλώ.

Κορίνα Παπαδοπούλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s