Πολλές γυναίκες θα περάσουν απ’ την ζωή ενός άντρα. Απ’ την εφηβεία του κιόλας, που θα νιώσει το πρώτο καρδιοχτύπι, θα καταλάβει ότι μια γυναίκα μπορεί να του αλλάξει την διάθεση όποτε εκείνη θέλει.

Η κάθε μία αφήνει το δικό της σημάδι στη ζωή του κάθε άντρα. Κάποιες φεύγουν και μένουν αδιάφορες. Άλλες αφήνουν κακές, ενώ άλλες, όμορφες αναμνήσεις. Άλλες μαθήματα κι άλλες εμπειρίες.

Ποια μένει όμως για πάντα;
Μία και μόνο μία.

Μία θα είναι πάντα εκείνη που ξεχωρίζει στη ζωή ενός άντρα. Και δεν είναι εκείνος ο πρώτος έρωτας στα 18 του. Ούτε εκείνη που της έδωσε πολλά και τον πούλησε. Ούτε καν εκείνη που του φέρθηκε πιο αντρίκια απ’ ότι αυτός. Η κάθε μια κατηγορία από αυτές τις γυναίκες θα υπάρχει σαν ανάμνηση στο μυαλό του άντρα, αλλά όχι σαν σημάδι στην καρδιά του.

Στην καρδιά του θα υπάρχει μία.

Δυστυχώς, δεν είναι πάντα αυτή η μία που καταλήγει στο πλευρό του για το υπόλοιπο της ζωής του, γιατί κάποιοι καταλαβαίνουν τι είχαν αφού το χάσουν. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις, όπου ο άντρας καταλαβαίνει εξ αρχής τι έχει διπλά του και την κρατάει αυτήν την μία, πραγματικά για πάντα. Κάνοντας μαζί της οικογένεια και ζώντας τ’ όνειρό του, με ακριβώς αυτήν που ήθελε απ’ την πρώτη στιγμή που την ερωτεύτηκε.

Και τώρα το κρίσιμο ερώτημα. Ποια είναι αυτή η μία;

Είναι αυτή, που όταν ερωτευτούν, θα κοιτάζονται στα μάτια και οι λέξεις θα περισσεύουν.
Εκείνη, που θα τον κοιτάζει και μ’ ένα του βλέμμα, θα ξέρει τι θέλει, ή τι σκέφτεται.
Εκείνη, που με έναν του αναστεναγμό, θα καταλαβαίνει ακρίβως τι του συμβαίνει και θα του δίνει λύσεις πριν αυτός προλάβει να ξεστομίσει το πρόβλημά του.
Εκείνη η μία, είναι αυτή που δε θα είναι γκόμενα. Είναι αυτή, που θα είναι στο πλευρό του και θα τον προσέχει σαν μανά, αδερφή, κολλητή και γυναίκα του μαζί.
Αυτή, που ξαφνικά θα αποτελέσει το μεγαλύτερο στήριγμα του, κι αυτός το δικό της.
Που θα της μιλάει για τα πάντα του, σαν να κάνει διάλογο με τον ίδιο του τον εαυτό –τόσο ελεύθερα.
Αυτή, που θα ξεστομίζει το «σ’ αγαπώ» μπροστά της, κι η καρδιά του θα ανεβάζει παλμούς σε κλάσματα δευτερόλεπτων.
Που θα βγαίνουν απ’ την καρδιά του όσα της εξομολογείται, κι όχι απ’ το στόμα του αυθόρμητα κι απερίσκεπτα.
Αυτή, που θα αγαπήσει κάθε ατέλειά της και θα λατρέψει κάθε τι δικό της, και κάθε τι που υπάρχει γύρω της.
Αυτή, που κάθε τρελά που θα κάνει για χάρη της, θα του φαίνεται ό,τι πιο λογικό υπάρχει.Αυτή, που θα καταργηθεί απ’ το λεξιλόγιο του η λέξη «όρια», όταν την βρει.Με απλά λόγια, αυτή, που η χημεία τους θα είναι ό,τι πιο δυνατό θα ‘χει νιώσει. Κι ας μην ήξερε καν ότι μπορούσε να νιώσει τόσο έντονα, πριν τη γνωρίσει.

Κι όταν όλοι θα ρωτάνε «γιατί αυτή;» τότε ολόκληροι τόμοι από λέξεις δε θα φτάνουν για να μπορέσει να εκφραστεί. Να πει τι; Ότι ήρθε μια τυχαία απ’ το πουθενά κι έγινε τα πάντα; Ότι στην ασπρόμαυρη μουνταμάρα της ζωής του, εκείνη έφερε έναν πολύχρωμο καμβά και χρωμάτισε κάθε όνειρό του και κάθε συναίσθημά του, με τόσο έντονες αποχρώσεις που δεν εκφράζονται με λόγια; Ότι σε έναν ψεύτικο κόσμο, εκείνη έχει αποτελέσει την μόνη αλήθεια που κρύβει μέσα του; Ότι θα έδινε ό,τι έχει και δεν έχει, για να την δει να χαμογελάει; Ότι θα έφτανε στα άκρα, προκειμένου να την έχει βασίλισσα;

Αυτή τη μια, όταν την βρει κι είναι μαζί της, θα είναι σαν να μην είχε τίποτα πριν απ’ αυτήν, και θα ξέρει ότι χάνοντας την, δε θα ξαναβρεί κάτι παρόμοιο. Τίποτα δε θα τον γεμίζει αρκετά και καμία δε θα συγκρίνεται μαζί της. Ούτε απ’ το παρελθόν, ούτε στο παρόν, κι ούτε στο μέλλον του. Καμία δε θα μπορεί να την αντικαταστήσει ούτε στο κορμί του, ούτε στο μυαλό του. Μα κυρίως, καμία δε θα τη φτάνει ούτε στην ψυχή του, ούτε στην καρδιά του.

Αυτή η μία, θα είναι το πρώτο άτομο που θα θέλει να μοιράζεται κάθε χαρά του και κάθε λύπη του. Που στις όμορφες στιγμές θα θέλει να την έχει στο πλευρό του αγκαλιά του, και στις δύσκολες να την έχει στήριγμα του.

Αυτή η μια λοιπόν, στην ζωή κάθε άντρα θα είναι η γυναίκα-σταθμός. Είτε αποτελέσει το λιμάνι του, είτε όχι, θα είναι για πάντα στην καρδιά του, ο νούμερο ένα σταθμός του. Γιατί πολύ απλά, αυτή η μία, θα είναι για αυτόν, ασύγκριτη.
Μία και μοναδική…

Λου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s