Λένε…

Τα καλύτερα αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια.

Εμένα όμως μού αρέσουν τα μεγάλα μπουκάλια γιατί περιέχουν περισσότερη ποσότητα προϊόντος και κατ’επέκταση έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Ήδη συμπιέσαμε τα συναισθήματά μας, τα θέλω μας, τα όνειρά μας σε μέγεθος ταξιδίου. Ας μην κάνουμε το ίδιο και με τις ευωδιές του κορμιού μας.

Λένε…

Παπούτσι από τον τόπο σου και ας είναι και μπαλωμένο.

Μα αν μπορείς να διαλέξεις ένα άριστης κατάστασης και ποιότητας παπούτσι από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, γιατί να στραφείς στο μπαλωμένο; Απλά και μόνο επειδή γνωρίζεις καλύτερα τον τοπικό παραγωγό; Τα έξοδα αποστολής και τελωνείου είναι μικρό κόστος για κάτι που έχει τις προοπτικές να κρατήσει για πάντα. Το μπαλωμένο κάποια στιγμή θα ξανά τρυπήσει, και εσύ κάποτε θα βαρεθείς να ράβεις κάτι που ξέρεις πως είναι πια για πέταμα. Ούτε καν για αντικατάσταση ή ανακύκλωση.

Λένε…

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Οτιδήποτε όμως περνάει από το στομάχι, περνάει και από κάποιο άλλο όργανο του πεπτικού συστήματος και νομίζω κανένας μας δε θα ήθελε έναν έρωτα που είναι για… τις γλουτιαίες περιοχές, όπως πολύ λόγια θα το έθετε και ο αγαπημένος μας Κωνσταντίνος Κατακουζηνός.

Λένε…

Άντε και με ένα καλό παιδί

Και κατά την στενόμυαλη, στερεοτυπική ελληνική αντίληψη, το καλό παιδί είναι ο επιτυχημένος νομικός, γιατρός, επιχειρηματίας με τα πολλά λεφτά, το preppy-nerdy ντύσιμο και την εξωτερική συστολή. Τι και αν είναι εγωπαθής, απορροφημένος από τις επιτυχίες του, ανταγωνιστικός, κακομαθημένος, με τάσεις βίας και θυμού που φροντίζει να εκδηλώνει μόνο στο σπίτι; Λεπτομέρειες…

Μαρία Θεοδώρα Παπά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s