Με κούρασαν όλοι εκείνοι οι ασήμαντα μέτριοι που κάνουν πως τα ξέρουν όλα. Όλοι εκείνοι, που αναλώνονται σε άσκοπες κουβέντες που μυρίζουν εκείνη την τελειότητα οι πράξεις τους. Με κούρασαν όλοι εκείνοι, που νομίζουν ότι τα κάνουν όλα καλύτερα από τους άλλους και δεν αποδέχονται τα λάθη τους. Όλοι εκείνοι, που απαιτούν να τους ακούς με προσοχή όταν μιλούν, αλλά δεν έχουν καμιά διάθεση να σε ακούσουν όταν μιλάς εσύ. Εκείνοι οι αδιάφοροι που πλασάρονται σπουδαίοι, σημαντικοί και αναντικατάστατοι.

Όλοι αυτοί που απαιτούν σεβασμό, χωρίς να τον αξίζουν και αγνοώντας την έννοια της λέξης. Όλοι εκείνοι, που φωνάζουν και διαφημίζουν πολυδάπανες και δυστυχισμένες ζωές. Που ασχολούνται με τις ζωές των άλλων, γιατί η δική τους είναι βουτηγμένη στο ψέμα και την υποκρισία. Με κούρασαν όλοι αυτοί που καθημερινά κλείνουν ραντεβού με το αύριο για να καταφέρουν κάποιο νέο πισώπλατο μαχαίρωμα. Όλοι αυτοί οι αναμάρτητοι που κρατούν λίθους στα χέρια και είναι έτοιμοι να λιθοβολήσουν όλους όσους τους εναντιώνονται και τους αμφισβητούν.

Με κούρασαν όλοι αυτοί με τα πανάκριβα εξώφυλλα τους, που μυρίζουν υποκρισία από μακριά και το περιεχόμενο τους είναι κενό. Όλοι όσοι σεργιανίζουν διαδρομές γεμάτες ντροπή, που χαραμίζουν στιγμές, ώρες, μέρες και νύχτες από την ζωή τους, για να εκλιπαρούν και να ξεπουλάνε ψυχές και σώματα στον βωμό του χρήματος και στα χέρια επιτήδειων που τους φουσκώνουν τα μυαλά και τους παραμυθιάζουν ότι θα τους προσφέρουν τα πάντα. Εκτός από συναισθήματα. Με κούρασαν όλοι εκείνοι που απαιτούν να κατέχουν θέσεις στις ζωές των άλλων και να καθορίζουν τύχες.

Με κούρασε όλη αυτή η μετριότητα, η απώλεια του μέτρου και των ορίων κι η απώλεια των συναισθημάτων. Με κούρασε ο ανώφελος κι ανύπαρκτος κόσμος τους.

Μαρύσα Παππά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s