Είχα μόλις καταφέρει να ξεφύγω από τη φασαρία των ανθρώπων και σε μια γωνία αυτού του κόσμου να αναζητήσω την εσωτερική μου ησυχία. Χαμήλωσα το ρυθμό της ζωής μου, σιώπησα ηθελημένα και θέλησα απομονωθώ από τον όχλο. Αποφάσισα να κλείσω τις πόρτες εισόδου στους περισσότερους και κράτησα γύρω μου τους δικούς μου ανθρώπους.

Ένιωσα λίγο παράξενα λες και αυτή την στιγμή την προετοίμαζα χρόνια. Θέλησα να αφήσω την σκέψη μου να χαλαρώσει, επέτρεψα στο μυαλό μου μετά από πολλά χρόνια και χωρίς τύψεις να σταματήσει να σκέφτεται τις πληγές του παρελθόντος.
Πρώτη φορά έβλεπα τον εαυτό μου απέναντι στον καθρέπτη απαλλαγμένο από δισταγμούς και τύψεις.


Θέλησα να αποβάλλω από πάνω μου την ευαισθησία μου. Θέλησα να απομακρύνω από κοντά μου τη μεγάλη θλίψη που είχα βιώσει στο παρελθόν. Δεν το είχα ξαναζήσει αυτό, στην αρχή ένιωσα να παγώνω αλλά στη συνέχεια ζεστάθηκα. Και ξάπλωσα στον καναπέ μου λίγο πιο ανάλαφρη. Ξημέρωνε μέρα περίεργη και πρωτόγνωρη για εμένα. Ξημέρωνε μέρα ελευθερίας και απαλλαγής.

Ξεκίναγε μια ζωή διαφορετική που δεν έμοιαζε με την προηγούμενη. Ένιωσα διαφορετικά, αυτός ο κόμπος που χρόνια ένιωθα στο στήθος μου άρχισε να υποχωρεί. Οι εμπειρίες μου από τις σκληρές δοκιμασίες με είχαν αλλάξει, δε με άφηναν να εξελιχθώ, αλλά τώρα κάτι
μέσα μου άλλαξε. Υποτίθεται ότι τον άνθρωπο τον σκληραίνουν οι δυσκολίες τον αλλάζουν.
Κανένας όμως δεν ήταν σε θέση να καταλάβει τι ένιωθα και πως. Πόσο παράξενα φαίνονται όλα εκ πρώτης όψεως. Αλλά η συνέχεια έχει την ουσία, γιατί είναι λυτρωτική. Ξεκλειδώθηκε και έφυγε από μέσα μου ο πόνος και η θλίψη.


Πλησιάζω όλο και πιο πολύ στη λύτρωσή μου. Ξέρω πως δεν θα είναι εύκολο αλλά κάθε αρχή και δύσκολη. Η ουσία ήταν να ξεκινήσει η εσωτερική μου αλλαγή.

Μαρύσα Παππά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s