Έτος 2020. Κι όμως όσα χρόνια κι αν περάσουν ο θρόνος του κυνηγού θα ανήκει ολοκληρωτικά στο απόλυτο αρσενικό , εκείνο που από αρχαιοτάτων χρόνων υπήρξε ο προστάτης της οικογένειας αλλά κυρίως ο κυνηγός που δεν περίμενε κανένα βέλος του έρωτα να χτύπησε τυχαία το επικείμενο θύμα του. Στεκόταν πάντα στο ύψος του, ευθυτενής και αυθεντικός , θωρούσε την γαζέλα που έτρεχε με μανία από μπροστά του , καρφώνοντας τον με εκείνο το σπινθηροβόλο βλέμμα που μαγνήτιζε τον πιο απαιτητικό θεατή.

Και αν αναρωτιέσαι που πήγε αυτός ο κυνηγός σήμερα, σίγουρα είσαι άλλη μια από εμάς. Εκείνος που μόλις θα σε έβλεπε θα διαπερνούσε με το αγέρωχο , σκοτεινό και μυστηριώδες βλέμμα κάθε κύτταρο του κορμιού σου και θα σου έκοβε την ανάσα. Ο σωστός παραλληλισμός νομίζω είναι σαν ακτινογραφία . Και μετά; Πώς εξελίσσεται ένα κυνήγι ; Πώς αντιδρά το θήραμα, που θέλει διακαώς να γνωρίσει τον κυνηγό της; Σίγουρα δεν πάει οικειοθελώς για την σφαγή. Σίγουρα όμως τα μάτια της και ολόκληρο το κορμί της δίνει μια τυφλή συγκατάθεση για να ξεκινήσει αυτό το ατέρμονο ταξίδι σε μια κούρσα γλυκού και αργού θανάτου.

Αυτό είναι ο έρωτας. Μια κούρσα γλυκού θανάτου, όπου χρόνος και χώρος μηδενίζονται και παραδίδουν την σκυτάλη στην  αμοιβαία συνειδητοποιημένη ένωση του κυνηγού και του θηράματος. Μόνο τότε η φλόγα στα μάτια επιβεβαιώνει τον θρόνο που δικαίως κατέκτησε το ακριβό τρόπαιο και όχι την φθηνή λεία. Ο άντρας κυνηγός δυστυχώς δεν κατοικεί μέσα στον άψυχο υπολογιστή, αλλά έχει στήσει καρτέρι κάπου εκεί έξω. Θα τον αναγνωρίσεις από το βλέμμα και από την ήσυχη παρουσία του μέσα στην βουή της καλπάζουσας σύγχρονης εποχής. Κι αν τον βρεις, μην προσπαθήσεις να τον κατεβάσεις από τον θρόνο του. Αν τολμάς, ανέβα εσύ πάνω χωρίς να χάσεις λεπτό το πάθος και την έλξη στα μάτια σου . Μεταξύ μας, στα μάτια κατοικούν όλα. Καθρέφτες της ψυχής αυτά τα μάτια μας.

Αντωνία Βαρμάζη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s