Έχετε νιώσει ποτέ αυτή την σπίθα ανάμεσα σε δύο ματιές που συναντιούνται για πρώτη φορά; Κι αυτήν την πρώτη σκέψη, που περνάει σαν αστραπή από το μυαλό ότι με αυτό το άτομο θα ζήσεις πολλά; Κι ακόμα κι αν δεν είναι γραφτό, ή ακόμα κι αν η μοίρα δε θελήσει να σας ενώσει, εσύ με κάποιον περίεργο τρόπο να ξέρεις πως ανάμεσα σας θα υπάρξει έστω και λίγη ιστορία.

Γνώρισα λοιπόν κι εγώ το άτομο το οποίο έγραψε ιστορία στη ζωή μου. Κι όλα άλλαξαν. Μέχρι τότε ήμουν κουρασμένη, δεν καταλάβαινα τα απολύτως λογικά πράγματα που όλοι γύρω μου μου εξηγούσαν

«Είναι τοξικός, σταμάτα, δεν πρέπει να μπλέξεις».

Ήταν όντως τοξικός, αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά εγώ δεν είχα μάτια να το δω. Και πάντα ήλπιζα. Ήλπιζα σε ένα καλύτερο μέλλον, μαζί του.

Όμως τότε μπήκε στο βιβλίο της ζωής μου ένα καινούργιο κεφάλαιο. Ένα κεφάλαιο καλογραμμένο, το οποίο σκοπό είχε να με κάνει να δω καθαρά ότι για το βιβλίο μου υπήρχαν πολλές επιλογές τέλους. Ένα κεφάλαιο, το οποίο με βοήθησε να ζήσω ο,τι είχα ξεχάσει τα τελευταία χρόνια. Το καλοκαίρι.

Με το που τον κοίταξα με κοίταζε ήδη. Του χαμογέλασα, με έναν τρόπο που είχα πολύ καιρό και μου το ανταπέδωσε. Τότε ήταν που σκέφτηκα ότι ήρθε για να μείνει. Αυτός ο άνθρωπος δεν σκόπευε να με αφήσει να φύγω από τη δική του ζωή τόσο εύκολα. Και τελικά είχα δίκιο.

Με έκανε να καταλάβω για ποιο λόγο το καλοκαίρι είναι η πιο ερωτική εποχή του χρόνου. Όμως σε αντίθεση με όλα αυτά που παρακολουθούμε στις ταινίες αυτό που συνέβη μεταξύ μας δεν ήταν κάτι στιγμιαίο. Είχε διάρκεια,πάθος,συναίσθημα. Ήταν κάτι μεταξύ εμένα κι εκείνου- δεν υπήρχαν άλλοι,δε χρειαζόταν να υπάρχουν. Απλά εγώ κι εκείνος, μπερδεμένοι ανάμεσα σε σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες ψάχνοντας την άκρη του μίτου της Αριάδνης όχι για να γυρίσουμε εκεί όπου είμαστε ασφαλείς, αλλά για να παραμείνουμε εκτεθειμένοι με ασφαλή τρόπο. Να ανοίξουμε ο ένας στον άλλον την καρδιά μας και να μοιραστούμε ο,τι πολυτιμότερο διαθέτουμε- την ψυχή μας.

Καταθέσεις ψυχής λοιπόν,και τώρα αυτός ο άνθρωπος γνωρίζει τι κρύβω σε αυτήν την άβυσσο. Δε με τρομάζει. Παρόλο που ξέρω πώς είναι σύνηθες να εκμεταλλευόμαστε τις αδυναμίες των άλλων, είμαι σίγουρη πως ο συγκεκριμένος δε θα με πληγώσει- τουλάχιστον όχι έτσι. Αν και το γνωρίζω λίγο καιρό,του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Πείτε το ανοησία, πείτε το παρόρμηση. Εγώ το λέω έρωτα.

Κάθε φορά που στο μυαλό μου έρχονται τα μάτια του, δεν μπορώ να πάψω να τα σκέφτομαι. Άλλες φορές είναι ήσυχα- όπως η θάλασσα τα πρωινά του Ιουνίου. Άλλες πάλι ανήσυχα- ή όπως λέω χαϊδευτικά «με λίγο κυματάκι». Αλλά άλλες φορές είναι γεμάτα θυμό, θλίψη- όπως τα κύματα που στο πέρασμα τους παρασέρνουν όποιο εμπόδιο προσπαθεί να τα σταματήσει, και δε μετράνε ούτε περιουσίες, ούτε ανθρώπινες ζωές.

Μέσα σε αυτά τα μάτια εγώ χάθηκα. Και δε βρήκα το δρόμο της επιστροφής. Μάταιες όλες οι προσπάθειες, με κάθε ευκαιρία εκεί γυρνούσα. Θες για παρηγοριά, θες για σιγουριά. Εγώ πάντως το λέω συναίσθημα.

Γυρίζω πάντα εκεί, γιατί μαζί του κατάλαβα τι πάει να πει εμπιστοσύνη. Με έκανε να καταλάβω καλύτερα τον ίδιο μου τον εαυτό μέσα από τις δικές του εμπειρίες. Με βοήθησε να αισθανθώ ότι αξίζω, σε μια περίοδο της ζωής μου που η αυτοεκτίμηση μου είχε πέσει στα Τάρταρα.

Δεν αισθάνομαι ότι του χρωστάω ευγνωμοσύνη, αλλά σίγουρα του αξίζει η αγάπη που του έδειχνα, του δείχνω και θα του δείχνω. Κι ας μην είναι εδώ τώρα για να το δει. Κι ας πρέπει να περιμένω κάποιους μήνες για να του το δείξω.

Εκείνος μπορεί να αισθάνεται ότι έχει έναν φύλακα άγγελο, κάπου στην Ελλάδα που τον έχει υπό την προστασία του.

Που τον αναφέρει στις προσευχές του.

Που τον σκέφτεται και το νοιάζεται καθημερινά.

Κι αντί για ευχαριστώ, μου φτάνει κι ένα χαμόγελο του.

Η πηγή της δικής μου ευτυχίας- και του δικού μου, προσωπικού έρωτα.

Που δε μετριέται με ποσό, αλλά με χαμόγελα, στιγμές και όνειρα.

NinaS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s