Πάνε δυο μήνες που δεν αντίκρισα αυτό το απερίγραπτο μπλε των ματιών σου. Εξήντα δυο ημέρες, 1.488 ώρες, 89.280 λεπτά, 5.356.800 δευτερόλεπτα. Μη ρωτάς τι σχέση έχουν οι αριθμοί. Μπερδεμένοι κάνουν βόλτα μέσα στα τοιχώματα του μυαλού μου, να μου θυμίζουν τη σημασία του ρήματος «λείπω». Βλέπεις, στην αγάπη ο χρόνος διαθέτει το δικό του μέτρημα και οι μέρες που μας χωρίζουν κυλάνε αργά, πολύ αργά, σαν ένα ποτάμι που πάγωσε λόγω του παγερού καιρού.

Ως πότε θα παραταθεί το «χώρια» μωρό μου; Ας τους πει κάποιος ότι ο έρωτας δεν καταλαβαίνει τον εγκλεισμό, δεν υπακούει σε καμία καραντίνα. Μιλάνε, μιλάνε πολύ. Οι τηλεοράσεις σαν επικίνδυνα καρφιά, μου τρυπάνε τα αυτιά και δε θέλω άλλο να τους ακούω. Θέλω να σε δω. Δε μου αρκούν οι ελιγμοί σου στην αρένα της φαντασίας μου. Θέλω να σε νιώσω, δεν τρέφεται το κορμί μοναχά με αναμνήσεις.

Στη σκέψη μου, σου έχω χτισμένη μόνιμη κατοικία και φρόντισα να μην έχει πόρτα, ώστε να μου κρατάς παρέα τις ώρες που η μοναξιά με πνίγει κι εσύ είσαι η σανίδα σωτηρίας μου. Πες το εγωιστικό, αλλά παρά τις απαγορεύσεις στην κυκλοφορία, η αγάπη δεν απαγορεύτηκε. Είναι περίεργο πως η προσωρινή απομάκρυνση σε κάνει να ερωτεύεσαι ακόμα περισσότερο. Αυτή η αιμοδιψής επιθυμία να δεις τον άνθρωπό σου, σε πωρώνει σαν φανατικό οπαδό αθλητικής ομάδας.

Να ‘ξέρες την προσμονή μου να σε δω, όταν όλα αυτά τελειώσουν. Οι ψυχές μας θα συναντηθούν ξανά και τα σώματα μας θα ενωθούν. Θα με κοιτάξεις μ’ αυτό το βλέμμα που θα μαρτυρά «επιτέλους» και δε θα προλάβουμε ούτε λέξη να αρθρώσουμε, γιατί ο έρωτας θα μας τυλίξει μέσα σε ζεστά φιλιά κι αγκαλιές. Πόσο χαμένος ο χρόνος μακριά σου, πόσο ασήμαντα και ανιαρά έμοιαζαν όλα, όταν η παρουσία δε μου χαριζόταν.

Το πήρα απόφαση. Θα έρθω να σε βρω κι ας με σταματήσουν στα διόδια. «Είμαι ερωτευμένη» θα τους πω, αυτό τα λέει όλα.

Αγγελική Μπουλή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s